Mar 26, 2017

MONKIDS™

T  Ä  V  L  I  N  G  S  B  I  D  R  A  G

– AGDA DESIGN 
–

 

”Monkids är helt ljuvliga
och bra, bra, bra!”
Claudia Galli


 

TÄVLANDE:
PAIZANO DESIGN STUDIO

ARBETSGRUPP (ange namn och e-postadress):
Peter Mäkelä, Idé/Design (Paizano) peter@paizano.se
Anna Tollwé, Copywriter (Paizano) anna@paizano.se

KONTAKTPERSON (hos uppdragsgivaren):
Anna Larsson
Acrilex Egenvård AB
anna.larsson@acrilex.se
070-642 00 04

 


HÖGUPPLÖSTA BILDER (högerklicka, ”spara som” för nedladdning):
Kort sammanfattning av bidraget: (max 300 ord)*

MONKIDS är en ny och medveten hudvårdsserie för barn. Produkterna är ekologiska, svensktillverkade och innehåller naturliga ingredienser. Uppdraget bestod i att ta fram en unik förpackningsdesign som tilltalar både barn och vuxna. Primärt lanseras tre produkter men designen ska även fungera på fler produkter, både inom hudvårdskategorin men också inom andra kategorier som exempelvis kosttillskott.

 

Uppdragets bakgrund och syfte: (max 800 ord)*

Acrilex letade efter en ny hudvårdsserie för barn till sin produktkatalog. De hade höga krav på produkterna när det kom till innehåll och produktion. De hittade dock inga produkter som levde upp till deras förväntningar och bestämde sig därför att ta fram en egen hudvårdsserie. MONKIDS är en medveten hudvårdsserie för barnens och miljöns bästa. Produkterna är ekologiska och svensktillverkade och innehåller naturliga ingredienser. Många substanser som används i hud- och hårvårdsprodukter kan ha en negativ påverkan på miljön men inte minst på barnens känsliga hud, hår och kropp. Därför är MONKIDS fritt från parabener, silikoner och sulfater. Oljan som används i MONKIDS är en ekologisk olivolja som gör huden mjuk och len. MONKIDS innehåller också Acaibär som är rika på antioxidanter som skyddar och stärker huden.

Namnet MONKIDS är en ordlek med orden apa och barn som ska vara humoristiskt och lätt att komma ihåg. Formen växte sen fram utifrån apan och dess naturliga miljö som också är en symbol för produkternas ekologiska och naturliga ingredienser. Aporna och deras miljö mår bra av att vi använder produkter med liten miljöpåverkan.

 

Uppdragets specifika förväntningar och mål: (max 300 ord)*

Målet var att skapa en hudvårdsserie som är snäll både barn och miljö och som lever upp till konsumenternas höga krav på kvalitet. Detta ska även återspeglas i det visuella. Designen ska tilltala en bred målgrupp av både barn och vuxna och ska vara så snygg att man vill ha den framme i badrummet. Formen ska även kunna anpassas till andra produkter, både inom hudvårdskategorin men också inom andra kategorier som exempelvis kosttillskott.

Miljön var en viktig aspekt i framtagningen av förpackningen. Därför är hela förpackningen återvinningsbar, inga onödiga kartonger eller askar används och produktionen sker i Sverige för att minimera onödiga transporter.

 

Resultat: (max 800 ord)*

Acrilex är otroligt nöjd med resultatet och arbetar redan på ett utökat sortiment samt associerande produkter. MONKIDS har sedan lansering tagits emot väl av målgruppen och många kunder uttrycker förtjusning över både innehåll och designen. Man har också fått flera återförsäljare av serien, bland annat Paradiset som är Skandinaviens största ekobutik.

 


”Jag köpte den här serien för barnen, så himla nöjd. Monkids heter märket.”

Kitty Jutbring

 

Upplagt av Peter Mäkelä
Önskas bilder eller övrig info per mail/telefon hör gärna av er till:
peter@paizano.se + 070-471 70 74

 

 

written by Peter Mäkelä™

Leave a comment